Lajme nga bota


Sipërfaqe rekord të djegura nga zjarret në Kaliforni

Zjarret kanë shkatërruar afro 810 mijë hektarë në Kaliforni këtë vit, duke vendosur një rekord për këtë shtet, megjithëse ekipe të shumta zjarrfikësish vazhduan të luftonin me flakët në temperatura përvëluese të hënën që sforcuan rrjetin elektrik dhe rrezikuan të linin miliona vetë pa enregji elektrike.

LEXO ME SHUME >


Jeton vetëm në një vend të botës, kjo breshkë ka arsye të fortë për të qenë e “buzëqeshur”

Një breshkë me një buzëqeshje të përhershme në fytyrë tani ka një arsye të mirë për shprehjen e saj të lumtur pasi është shpëtuar nga zhdukja e afërt.

LEXO ME SHUME >


Ekskavatori i afrohet gjithnjë e më pranë, gjashtë fshatra në Gjermani rrezikojnë të zhduken

Ekskavatori po afrohet gjithnjë e më pranë fshatit Keyenberg dhe fermës së Norbert Winzenit. Për tre vjet ky fshat me një histori prej më tepër se 1100 vjetësh do të zhduket nga faqja e dheut për shkak të zgjerimit të minierës së linjitit. Ironia është se në vitin 2038 Gjermania do ta ndërpresë shfrytëzimin e linjitit për shkak se përdorimi i tij për ngrohje bie ndesh me vendimet e Konferencës së Parisit për klimën.

LEXO ME SHUME >


Më pak njerëz në Tokë do sjellin vërtet klimë më të mirë?

Konsumi pa fre dhe jo mbipopullimi shkojnë në disfavor të klimës, thonë ekspertët. Nëse parashikimi i uljes së lindshmërisë qëndron, popullsia e botës e arrin kulmin brenda 40 vjetësh, pastaj bie.

LEXO ME SHUME >


Më shumë viruse do të kalojnë nga kafshët tek njerëzit në të ardhmen

Sipas “Daily Mail”, Sarah Gilbert, personi kryesor që qëndron pas vaksinës Covid-19 të Universitetit të Oksfordit, tha se rritja e numrit të udhëtimeve në botë dhe rritja e popullsisë po rrit rrezikun e shpërthimit të infeksioneve.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.