Lajme nga bota


Më shumë viruse do të kalojnë nga kafshët tek njerëzit në të ardhmen

Sipas “Daily Mail”, Sarah Gilbert, personi kryesor që qëndron pas vaksinës Covid-19 të Universitetit të Oksfordit, tha se rritja e numrit të udhëtimeve në botë dhe rritja e popullsisë po rrit rrezikun e shpërthimit të infeksioneve.

LEXO ME SHUME >


Bimët kanë aftësi të njohin të afërmit e tyre, të marrin vendime madje dhe të numërojnë

Disa vite më parë Princi Çarls u shpreh se ai fliste me bimët dhe ato reagonin, të gjithë nuk e morrën seriozisht këtë që ai tha. Më pas provat që u zbuluan u kuptua se ai vërtet  ishte duke bërë diçka të tillë.

LEXO ME SHUME >


Bimët e rralla që “rrjedhin” nikel / Studiuesit: “Fshihen” në…

Bimë të rralla dhe të vlefshme që natyrshëm "nxjerrin" sasi të mëdha nikeli mendohet të fshihen në pyjet e Indonezisë - por është një garë për t'i zbuluar ato para se të zhduken.

LEXO ME SHUME >


Gjenden 17 delfinë të ngordhur në brigjet e Mauritius, ambientalistët: U vranë nga derdhja e naftës

Të paktën 17 delfinë të ngordhur janë raportuar në brigjet e Mauritius, duke ngritur debatin nëse shkaktare është katastrofa e rrjedhjes së naftës nga çisterna e fundosur.

LEXO ME SHUME >


Ku përfundojnë mbeturinat e pajisjeve mbrojtëse dhe mbetjet medicinale për COVID-19?

Stafi mjekësor dhe organizatat e ndryshme joqeveritare për mbrojtjen e mjedisit kanë shprehur shqetësimin e tyre për rrezikshmërinë e qytetarëve nga prania e pajisjeve dhe produkteve mjekësore, që përdoren për mbrojtjen dhe trajtimin e pacientëve të sëmurë me COVID-19, në ambiente të ndryshme në Kosovë.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.