Lajme nga bota


Regjistrohet temperatura në e nxehtë në glob! 54.4 gradë celcius në “luginën e vdekjes” në Kaliforni

Termometri ka regjistruar temperaturën më të lartë në planet, të hënën në “Luginën e Vdekjes” në Kaliforni. 54.4 gradë celcius është temperatura më e lartë e regjistruar në të paktën një shekull, e me shumë gjasa më e larta e regjistruar ndonjëherë.

LEXO ME SHUME >


Australi, rreth 3 miliardë kafshë të prekura nga zjarret

Fondi Botëror për Natyrën (WWF) në një raport bën të ditur se zjarret e Australisë kanë vrarë ose zhvendosur afër 3 miliardë kafshë, përfshirë gjitarë, zvarranikë, zogj dhe bretkosa gjatë kësaj periudhe të quajtur “verë e zezë”.

LEXO ME SHUME >


Studim: Atmosfera e Tokës, më e ndjeshme ndaj CO2 nga sa mendohej

Sipas një studimi të fundit për klimën të kryer nën Programin Botëror të Kërkimeve mbi Klimën me bazë në Gjenevë tregon se atmosfera është shumë më e ndjeshme ndaj dioksidit të karbonit. Në studim thuhet se bota është drejt rrugës së rritjes së ekstreme të nivelit të detit dhe të tjera ndikime të forta klimatike, në rast se nuk merren masat e duhura.

LEXO ME SHUME >


Rajoni i Puglias rrezikon thatësirën e hedh sytë nga Shqipëria për marrjen e ujit

Rajoni i Puglias në Itali rrezikon thatësirën. Ky territor në jug të Italisë është në kërkim të ujit me dy ide projekte.

LEXO ME SHUME >


Risia/ Krijohet varka revolucionare që prodhon energji nga dallgët e detit

Trimaran është një pamje e zakonshme në ujërat e Filipineve. Vendi e filloi këtë model në anijet e hershme luftarake, pastaj e miratoi atë për anijet e tij tradicionale me vela dhe anijet e peshkimit. Si vend ishullor, Filipinet mbështeten në varkat me motor – anije, tragete dhe anije ngarkesash – për të transportuar njerëz dhe mallra nëpër më shumë se 7,000 ishuj.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.