Lajme nga bota


Ku përfundojnë smartphonët dhe mbeturinat elektronike pasi ‘vdesin’?

Mbeturinat elektronike, dmth mbeturinat e pajisjeve dhe instrumenteve elektronike, janë lloji më në rritje i mbeturinave në botë, me pasoja të mëdha në dëmtimin e mjedisit dhe shëndetit të njeriut. Ndërsa markat ndërkombëtare të pajisjeve elektronike dhe celulare vazhdojnë të sjellin në treg produkte dhe modele të reja, numri i mbeturinave elektronike po rritet në të gjithë zonat e shkarkimit të mbeturinave në të gjithë botën.

LEXO ME SHUME >


Më keq se malarja dhe SIDA, ndotja e ajrit na kushton tre vite jetë

Pluhuri, ozoni dhe të tjera lëndë dëmtuese për ajrin i kushtojnë njerëzimit në mbarë botën më shumë vite jetë se sa sëmundjet e rrezikshme infektive si malarja apo SIDA, duhani apo luftërat, thonë studiuesit nga Mainci. Si pasojë e ndotjes së ajrit në mbarë botën ndodhin 8,8 milionë vdekje të parakohshme, shkruajnë kardiologu Thomas Münzel nga Universiteti Teknik i Maincit dhe kimisti Jos Lelieveld nga Instituti Max-Planck për Kimi po në Mainc.

LEXO ME SHUME >


SHBA-NASA: Ngadalësimi ekonomik i Kinës nga COVID-19 ul nivelet e ndotjes

Imazhet satelitore kanë treguar një rënie të dukshme të niveleve të ndotjes në Kinë, pjesërisht për shkak të një ngadalësimi ekonomik pas shpërthimit të koronavirusit të ri, tha sot agjencia hapësinore amerikane, NASA.

LEXO ME SHUME >


Protestuesit për çështjet klimatike fitojnë betejën e zgjerimit të aeroportit Heathrow.

Planet për zgjerimin me një pistë të tretë në aeroportin Heathrow janë hedhur poshtë pas një vendimi gjykate.

LEXO ME SHUME >


Raporti/Kompanitë më të mëdha të Europës duhet të shpenzojnë dy herë më shumë në uljen e emetimit të gazrave

Kompanitë europiane shpenzuan 124 miliardë euro për të zvogëluar gjurmën e tyre të karbonit në vitin 2019 -, por një raport pretendon se është vetëm gjysma e asaj që duhet për të shpenzuar nëse BE do të arrijë objektivin e saj neto deri në vitin 2050.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.