Lajme nga bota


Njeriu më i pasur në botë do të shpenzojë 10 miliard dollarë në luftën kundër ndryshimeve klimatike

Jeff Bezos, Drejtori i Përgjithshëm i Amazon dhe personi më i pasur në botë, tha se ishte duke akorduar 10 miliardë dollarë për të luftuar ndryshimin e klimës përmes një nisme globale.

LEXO ME SHUME >


Pastrimi i Greqisë

Pse shumë grekë ambientalistë kundërshtojnë fuqinë e erës. Mullinjtë e erës prishin pamjen

LEXO ME SHUME >


Ekspertët paralajmërojnë: Ndryshimet klimatike mund të zhdukin gjysmën e jetës bimore dhe shtazore në Tokë

Ndryshimet klimatike mund të zhdukin deri në gjysmën e gjithë jetës bimore dhe shtazore në Tokë deri në vitin 2070 nëse temperaturat vazhdojnë të rriten, paralajmëron studimi.

LEXO ME SHUME >


Qytetet pioniere me pyje urbane

Dublini, Lubjana, Kueto, Parisi dhe Erevani, por edhe metropole të tilla si Nju Jorku, San Francisko dhe Toronto apo qytetet italiane të Milanos, Torinos dhe Mantovës dhe më pas qytete të vogla si Bradfordi, Thandër Bei apo Tempe janë disa nga qytetet e para që kanë fituar titullin e ”Qytetet e pemëve”, njoftoi FAO.

LEXO ME SHUME >


"Nga shiu në breshër", Australia përballet me shira të rrëmbyeshëm, qytetarët të lumtur

Prej shumë muajsh Australia po lufton me zjarre shkatërrimtare të cilat kanë djegur sipërfaqe të konsiderueshme pyjesh e kanë vrarë mbi 1 milion specie.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.