Lajme nga bota


Ndryshimet klimatike, padi qeverisë gjermane

Grupet ambientaliste në Gjermani po përgatiten t'i drejtohen Gjykatës Kushtetuese duke paditur qeverinë dhe parlamentin për mosveprim. Palët akuzojnë ekzekutivin gjerman për masa të pamjaftueshme ndaj krizës klimatike.

LEXO ME SHUME >


Princi Uilliam prezanton çmimin për inovacionin e klimës

Princi Uilliam i Mbretërisë së Bashkuar njoftoi atë që përshkruhet si "çmimi më prestigjioz i mjedisit në histori" për të inkurajuar zgjidhje të reja për të luftuar ndryshimet klimatike.

LEXO ME SHUME >


Marrëveshja e gjelbër e BE: 364 milionë euro Italisë nga fondi i tranzicionit dhe 2 miliardë Polonisë

Polonia është sigurisht vendi që në sytë e Komisionit Europian duhet të përfitojë më shumë nga Fondi për një tranzicion të drejtë, një instrument i krijuar për të lehtësuar rrugën drejt neutralitetit të klimës deri në vitin 2050. Sipas propozimit legjislativ të paraqitur qeverive nga ekzekutivi i BE-së, vendi i Europës së lindjes-qendrore duhet të marri investime totale prej më shumë se 27 miliardë euro nga 104 miliardë euro në total.

LEXO ME SHUME >


NASA ngre alarmin: Prej aktivitetit të njeriut, ngjarjet ekstreme të motit do të bëhen më të shpeshta në të ardhmen.

30 gradë celsius e regjistruar në Lapponi dhe 41 gradë në Australi vetëm disa javë më parë nuk janë rastësi, por ekstreme të një tendence që tashmë është e vërtetuar, e zezë në të bardhë, nga të dhënat afatgjata të NASA-s.

LEXO ME SHUME >


Problemet klimatike, Britania e Madhe vendos 'ndryshimin e klimës' si lëndë mësimore

Në një shkollë në Haxon në veri të Anglisë tashmë ka nisur punën mësuesja e parë për çështjet e ndryshimit të klimës. Në një orë mësimi me klasën e gjashtë, mësuesja Meryl Batchelder zhvillon një eksperiment me nxënësit: Sikur shkolla përfshihet nga zjarri? Këtë synon t'u ilustrojë ajo nxënësve për t'ua bërë më të kuptueshme, se çfarë e dallon energjinë e biomasës nga ajo e parafinës. Rezultati është, se vetëm biomasa është neutrale sa i përket CO2, përgjigjet nxënësja Bella. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.