Lajme nga bota


Gjermania propozon një pagesë prej 25 eurosh për të inkurajuar riciklimin e pajisjeve teknologjike

Gjermanët mund të duhet të paguajnë një depozitë 25 € në çdo smartphone ose tabletë, sipas propozimeve të reja për të ndaluar pajisjet e përdorura që të përfundojnë në landfille ose të dërgohen në vendet më të varfra.

LEXO ME SHUME >


Aktori Russell Crowe jep mesazh për klimën në ceremoninë e Globeve të Artë.

Aktori Russell Crowe ka përfituar nga fjalimi i të tij në ceremoninë e ndarjes së çmimeve të Globeve të Artë për të rritur ndërgjegjësimin mbi krizën vdekjeprurëse të zjarreve në Australi.

LEXO ME SHUME >


Shiu shuan disa zjarre në Australi, ndonëse temperaturat pritet të rriten sërish

Shiu që ka rënë në zonat kritike të prekura nga zjarri në Australi, kanë ndikuar me ulje të temperaturave, mirëpo zyrtarët kanë paralajmëruar se moti i nxehtë do të kthehet sërish.

LEXO ME SHUME >


Si ndryshimet klimatike po e bëjnë gjithnjë ë më të rrezikshëm alpinizmin?!

Pothuajse kudo në botë, alpinizmi në lartësi të mëdha është një aktivitet gjithnjë e më i rrezikshëm për shkak të ndryshimit të klimës. Alarmi nuk vjen nga udhëzuesit alpinë, as nga alpinistët e niveleve të ndryshme, por nga ekspertë dhe shkencëtarë që të gjithë duhet t’i dëgjojnë.

LEXO ME SHUME >


Si po e shkatërrojnë Krishtlindjet planetin…

Për shumë njerëz kjo është një kohë e këndshme për ta kaluar me njerëzit tanë të dashur, për të ngrënë sasi të mëdha ushqimesh dhe për të shkëmbyer dhurata - por disa grupe ambientaliste po i thonë mirupafshim festës, duke e quajtur atë "katastrofën më të madhe mjedisore në botë çdo vit".

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.