Lajme nga bota


Si po e shkatërrojnë Krishtlindjet planetin…

Për shumë njerëz kjo është një kohë e këndshme për ta kaluar me njerëzit tanë të dashur, për të ngrënë sasi të mëdha ushqimesh dhe për të shkëmbyer dhurata - por disa grupe ambientaliste po i thonë mirupafshim festës, duke e quajtur atë "katastrofën më të madhe mjedisore në botë çdo vit".

LEXO ME SHUME >


Zjarri zhduk qytetin turistik në Kili, shkrumbohen 120 banesa nga flakët

Më shumë se 120 shtëpi u shkatërruan nga zjarri teksa flakët ‘gëlltitën’ pyjet në qytetin kilian të Valparaíso, duke shkaktuar evakuim në masë të popullsisë

LEXO ME SHUME >


Gjendje e jashtëzakonshme në Australi për shkak të të nxehtit dhe zjarreve

Në Nju Sauth Uells të Australisë u shpall gjendje e jashtëzakonshme, për shkak të frikës se vala rekorde e të nxehtit mund ta përkeqësojë krizën e zjarreve atje.

LEXO ME SHUME >


Si kriza klimatike po vë në rrezik popujt e fundit autoktonë të Europës – Indigjenët ruajnë 80% të biodiversitetit në botë

Popujt indigjen e kanë banuar Arktikun për mijëra vjet, dhe vlerësohet se ato përbëjnë rreth 10% të popullsisë totale që jeton në zonat arktike. Mbi 40 grupe të ndryshme etnike, nga të cilët 200 mijë janë banorë të Europës, Norvegjisë, Finlandës, Suedisë dhe Greenland: janë në rrezik sot për shkak të ndryshimit klimatik.

LEXO ME SHUME >


Sipas një studimi të ri, depresioni dhe vetëvrasjet janë të lidhura me ndotjen e ajrit.

Njerëzit që jetojnë të ekspozuar për një kohë të gjatë në vende me ndotje të ajrit rezultojnë të kenë shanse më të larta depresioni dhe vetëvrasjeje, sipas një përmbledhje sistematike të të dhënave botërore.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.