Lajme nga bota


Organizata Botërore e Shëndetit – Ndryshimi i klimës po dëmton shëndetin e njeriut

Ndryshimi i klimës po dëmton shëndetin e njeriut pasi më shumë njerëz vuajnë nga stresi i të nxehtit, moti ekstrem dhe sëmundjet e shkaktuara nga mushkonja, përfshirë malarinë, tha Organizata Botërore e Shëndetit.

LEXO ME SHUME >


“Apokalipsi plastik”, regjisori ukrainas sensibilizon nëpërmjet filmit

Nëse nuk reduktohet përdorimi i materialeve plastike, rreziku që i kanoset mjedisit është tepër i madh. Një regjisor ukrainas ka përcjellë këtë mesazh duke paralajmëruar një apokalips plastik nëse njerëzit nuk e kuptojnë rrezikun që i kanoset mjedisit nga përdorimi i këtyre mbetjeve që janë të pa riciklueshme dhe që ndotin tokën dhe ambientin.

LEXO ME SHUME >


‘Oxfam’ mbi ndryshimin klimatik- Detyron 20 milionë njerëz të largohen nga shtëpia çdo vit!

Katastrofat e shkaktuara nga ndryshimi klimatik, kanë nxjerrë mbi 20 milionë njerëz nga shtëpia në vit, gjatë dekadës së fundit, sipas një raporti të organizatës  Oxfam. Studimi i organizatës, i quajtur “Të detyruar për të dalë nga Shtëpia” , u publikua përpara takimit 2-javor të negociatave mbi klimën të Kombeve të Bashkuara në Madrid.

LEXO ME SHUME >


Përqendrimet atmosferike të dioksidit të karbonit kanë arritur nivele të reja

Përqendrimet atmosferike të dioksidit të karbonit dhe gazrave të tjerë serë kanë arritur edhe një herë nivele të reja gjatë vitit 2018.

LEXO ME SHUME >


Parlamenti i BE-së shpall gjendjen e jashtëzakonshme klimatike

Parlamenti Evropian ka shpallur "gjendjen e jashtëzakonshme klimatike dhe mjedisore" në Evropë dhe në botë, duke i dhënë dritën e gjelbër një rezolute jo legjislative. 

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.