Lajme nga bota


NASA ngre alarmin: Prej aktivitetit të njeriut, ngjarjet ekstreme të motit do të bëhen më të shpeshta në të ardhmen.

30 gradë celsius e regjistruar në Lapponi dhe 41 gradë në Australi vetëm disa javë më parë nuk janë rastësi, por ekstreme të një tendence që tashmë është e vërtetuar, e zezë në të bardhë, nga të dhënat afatgjata të NASA-s.

LEXO ME SHUME >


Problemet klimatike, Britania e Madhe vendos 'ndryshimin e klimës' si lëndë mësimore

Në një shkollë në Haxon në veri të Anglisë tashmë ka nisur punën mësuesja e parë për çështjet e ndryshimit të klimës. Në një orë mësimi me klasën e gjashtë, mësuesja Meryl Batchelder zhvillon një eksperiment me nxënësit: Sikur shkolla përfshihet nga zjarri? Këtë synon t'u ilustrojë ajo nxënësve për t'ua bërë më të kuptueshme, se çfarë e dallon energjinë e biomasës nga ajo e parafinës. Rezultati është, se vetëm biomasa është neutrale sa i përket CO2, përgjigjet nxënësja Bella. 

LEXO ME SHUME >Zjarret në Australi rrezikojnë vendet e tjera, NASA: Tymi do përshkojë të paktën një herë botën

Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës, ose NASA paralajmëron se vendet e tjera të planetit rrezikohen nga zjarret në Australi.

LEXO ME SHUME >


Dy muaj pas përmbytjeve masive, thahet Venecia

Baticat e ulëta pothuajse kanë tharë kanalet e Venecias, vetëm dy muaj pasi reshjet e mëdha patën vërshuar këtë qytet italian. Anijet janë parë në breg, pasi nivelet e ujit kanë rënë në mënyrë drastike.

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.