Njoftime


Shfaqja e dokumentarit “Zemra Blu: Lufta për lumenjtë e fundit të egër të Evropës”

“Zemra Blu” dokumenton betejën për të mbrojtur një nga lumenjtë më të mëdhenj në Evropë në rrjedhën e të cilit nuk ka diga, Vjosën, përpjekjen për të shpëtuar rrëqebullin e rrezikuar të Ballkanit në Maqedoninë e Veriut, dhe gratë e Kruščicës, Bosnje dhe Hercegovinë, të cilat po udhëheqin protesta të përditshme për të mbrojtur burimin e vetëm të ujit të pijshëm të komunitetit të tyre.

LEXO ME SHUME >


Së shpejti aktiviteti "Monumentet Natyrore Hyjnë në Wikipedia Shqip"

Wikipedia është faqja e parë që shfaqet online sa herë të duhet të kërkosh për ndonjë koncept në motorët e kërkimit në internet. Shpesh asaj i referohen shumë njerëzit edhe pse ajo nuk është një enciklopedi e mirëfilltë në letër, por një projekt enciklopedie digjitale. Ky aktivitet do të ketë mision të sjellë monumente natyrore të vendit në gjuhën shqipe, për ti njohur, mbrojtur dhe promovuar ato. Aktiviteti do të zhvillohet në javën e fundit të Nëntorit.

LEXO ME SHUME >


Shprehje interesi

Programi i Granteve të Vogla GEF (Global Environment Facility-Small Grants Programme –GEF/SGP), njofton të interesuarit të shprehin interesin për përfshirjen në procesin e rifreskimit të strategjisë së GEF/SGP për fazën operacionale OP7. Propozuesit duhet të jenë të familjarizuar me strategjinë ekzistuese dhe me rolin dhe pozicionin e GEF/SGP në Shqipëri.

LEXO ME SHUME >


Simpoziumi Ndërkombëtar për Lumenjtë e Egër - ISWR 2019: Rezervoni datën!

Kemi kënaqësinë t’Ju njoftojmë se Simpoziumi Ndërkombëtar Shkencor për Lumenjtë e Egër (ISWR 2019), do të mbahet më 18 Tetor 2019, në Tiranë. Rezervoni Daten!

LEXO ME SHUME >


Del në treg libërthi më i ri i Prof.Dr. Dhimitër Dhora

Javët e fundit ka dalë në treg nje libërth i Prof. Dr. Dhimitër Dhora, me titull “Vizion. Hipoteza, opinione, aforizma”. Ky libër, në versionin elektronik, është i publikuar gjithashtu në Animalbase (Gottingen – Germany).

LEXO ME SHUME >

Qëndroni më të informuar për mjedisin

Regjistrohuni për të marrë përmbledhjen ditore të lajmeve mjedisore në e-mailin tuaj.