Më të fundit

 • 30 shkencëtarë zhvillojnë studime shkencore në Vjosë: Ndaloni HEC-in

  Prej 4 ditësh një ekip i përbërë nga 30 shkencëtarë nga Austria, Gjermania, Sllovenia dhe Shqipëria, po kryejnë studime shkencore në Lumin e Vjosës të parë efektet që pritet te ketë ndërtimi i hidrocentralit të Pocemit. Në një konferencë të mbajtur dje në fshatin Kutë, ata prezantuan rezultatet e para ku janë identifikuar 20 lloje të ndryshme të peshqve për vetëm dy ditë. Profesori Fritz Schiemer nga Universiteti i Vjenës, teksa foli për vlerat e lumit të Vjosës, bëri thirrje për të ndaluar ndërtimin e hidrocentralit.

  Lexo me shume
 • Maliq, nis rehabilitimi i Pyllit të Fazanëve

  Bashkia e Maliqit ka nisur punën për rehabilitimin e Pyllit të Fazanëve, për ta kthyer në një pikë turistike për vendas e të huaj. Synimi është që pyllit, i shpallur monument natyre në vitet ‘60, t’i rikthehen edhe kafshët dhe shpendët. Fazani prej të cilit ka marrë edhe emrin është zhdukur prej vitesh dhe një ndër projektet do t’i kushtohet rritjes së tyre. Konkretisht, bashkia ka nisur punën për ndërtimin dhe ndriçimin e rrugës hyrëse për në Pyllin e Fazanëve. Po rikonstruktohen dy ndërtesave ekzistuese brenda pyllit, njëra prej të cilave do të shërbejë si muze dhe do të vazhdohet me rrethimin me rrjetë.

  Lexo me shume
 • Rinoceronti mashkull i fundit në botë, regjistrohet në Tinder për të shmangur zhdukjen

  Ai ndoshta nuk është i dashuri më ideal, por nëse një rinoceront i bardhë verior shfaqet në ekranin tuaj në Tinder, ndoshta do t’ju zgjojë kureshtjen për të rrëshkitur gishtin djathtas ekranit. I quajtur nga ekspertët e kafshëve të egra si “beqari më i përshtatshëm në botë”, 43-vjeçari Sudan është mashkulli i vetëm i mbetur i llojit të tij. “Nuk dua të jem shumë i drejtpërdrejtë, por fati i species varet tek unë,” shkruhet në profilin e rinocerontit në aplikacionin e takimeve romantike. “Unë performoj shumë mirë nën presion.”

  Lexo me shume

Po ju keni të drejtë. Ne në atë kohë nuk e njihnim fjalën mjedis dhe ne e shkatërruam mjedisin!

Në një dyqan, arkëtari i tha një gruaje të vjetër se ajo duhet të sillte çantat e veta nga shtepia per te marre ushqimet, sepse qeset plastike nuk ishin të mira për mjedisin. Gruaja i kërkoi ndjesë atij dhe i shpjegoi: “Ne nuk kemi patur probleme te tila mjedisi në ditët tona.” Nëpunësi përgjigj: “Ky është problemi ynë sot. Brezi juaj nuk kishte dijeni per problemet e mjedisit dhe keshtu nuk u kujdes mjaftueshme për të ruajtur mjedisin tonë.” Ai kishte të drejtë – brezi ynë ne ate kohe nuk e njihte fjalen mjedis dhe nuk ishte i ndergjegjesuar per mbrojtjen e mjedisit.

Vijo leximin

Komisioni Evropian nxit afrimin e mëtejshëm të legjislacionit në fushën e sigurisë ushqimore të BE-së

Përfaqësues nga Komisioni Evropian punuan me autoritetet përkatëse shqiptare për zhvillimet më të fundit në bujqësi dhe peshkim. Takimi i Nënkomitetit për Bujqësinë dhe Peshkimin mes BE-së dhe Shqipërisë, i zhvilluar sot në Tiranë, u drejtua për BE-në nga Michael Aldaya, nga Njësia për Shqipërinë dhe Bosnje-Hercegovinën në Drejtorinë e Përgjithshme për Politikat Evropiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit të Komisionit Evropian, ndërsa për Shqipërinë nga Eralda Cani, zëvendësministre për Integrimin Evropian.

Vijo leximin

OBT do ndihmojë Shqipërinë për hartimin e planit kombëtar të turizmit

Shqipëria i ka kërkuar Organizatës Botërore të Turizmit, mbështetje për hartimin e planit kombëtar të turizmit. Plani kombëtar i turizmit dhe strategjia e zhvillimit të turizmit janë dy dokumente strategjike, detyrime ligjore, që rrjedhin nga ligji “Për turizmin”. Ministrja e Ekonomisë së Zhvillimit Turizmit Tregtisë dhe Sipërmarrjes, znj. Milva Ekonomi është takuar me Sekretarin e Përgjithshëm të Organizatës Botërore të Turizmit, z. Tabel Rifai, me të cilin kanë shkëmbyer disa ide rreth zhvillimit të sotëm ekonomik të Shqipërisë dhe veçanërisht zhvillimit të turizmit.

Vijo leximin