Më të fundit

 • Bujqësia në Shqipëri

  Toka Bujqësore me vlera të larta natyrore në Shqipëri. Në Shqipëri ka rreth 400,000 hektarë kullota natyrore. Fushat më të mëdha të kullotave verore gjenden në rrethet Tropojë, Dibër, Kukës, Korçë, Gjirokastër dhe Kolonjë. Kullotat verore përdoren për rreth 150 ditë në vit, nga 15 maj deri më 15 tetor.

  Lexo me shume
 • Marrëveshje me Kroacinë për ndotjen detare, Klosi: Sezon më i pastër turistik

  Pas takimit të tre ministrave të mjedisit pak javë më parë atij; shqiptar, kroat dhe malazez në Dubrovnik, vjen hapi i parë që konkretizon bisedimet për shmangien e ndotjes së detit Adriatik. Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi ishte i pranishëm në nënshkrimin e marrëveshjes së bashkëpunimit nga zv.kryeministrja dhe Ministrja e Europës e Punëve të Jashtme të Kroacisë, Maria Pejcinovic Buric dhe koordinatori i OKB-së në Shqipëri, Brian Williams në ambientet e MEPJ në Tiranë. Marrëveshja parashikon menaxhimin e ndotjes detare dhe bregdetare për rritjen e sigurisë në det dhe porte.

  Lexo me shume
 • Bashkia largon mbetjet inerte te Astiri, aksioni i radhës te Fresku dhe Liqeni i Thatë

  Bashkia e Tiranës ka nisur një aksion të gjerë për evadimin e mbetjeve në katër zona të ndryshme të kryeqytetit të cilat gjatë këtyre viteve kanë njohur një zhvillim të shpejtë, por jo urbanizim.

  Lexo me shume

Kontrolli i ushqimeve, laboratori i Elbasanit ende i mbyllur

Edhe pse është mbyllur rreth 3 vite më parë me një vendim të Ministrisë së Bujqësisë, laboratori mikrobiologjik rajonal i sigurisë ushqimore ende shihet si domosdoshmëri nga specialistët. Mungesa e këtij laboratori në një qark të madh si Elbasani, me fshatra shumë të largëta ka vështirësuar kryerjen e analizave mikrobiologjike apo fiziko-kimike për shkak të distancës. “Sëmundja e plasjes që në anën kimike veterineri ose fermeri e përcakton, ndaj saj s’mund të zbatohet asnjë masë pa konfirmimin e laboratorit, që duhet bërë sa më shpejt për të marrë masat e domosdoshme për karantinën dhe rastin e bllokimit të kafshësh që arrin deri në djegie dhe masa të tjera veterinare”, thotë Ramazan Ceka, veteriner.

Vijo leximin

Siguria ushqimore - Peleshi lajmëron aksionin e 100 ditëshit, kontroll thertoreve të mishit

Ministri i Bujqësisë Niko Peleshi e ka nisur punën nga Lushnja ku ka paralajmëruar një aksion të thellë për rritjen e sigurisë ushqimore. Kjo nismë pritet të ketë ndërhyrje në 4 hallkat e ciklit të mishit duke nisur nga therrja deri tek shitja. Së shpejti në të gjithë vendin do të nisë aksioni për sigurinë ushqimore.Ministri i Bujqësisë Niko Peleshi ka shfrytëzuar vizitën në një stabiliment mishi në qytetin e Lushnjës për të paralajmëruar aksionin që pritet të ketë ndërhyrje në 4 hallkat e ciklit të mishit dhe nënprodukteve të tij.

Vijo leximin

Abuzimi me mishin, AKU ndëshkon subjektet

Edhe pse në tregje, apo pikat e shitjes së mishit zhvillohen kontrolle të vazhdueshme për kushtet ku tregtohet apo cilësine e tij, disa subjekte abuzojnë në periudha të ndryshme. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në Qarkun e Tiranës thotë se deri në këtë periudhë të vitit janë marrë masa për disa subjekte, ndërsa abuzimet më të mëdha bëhen në rastet e festave, kur mishi përdoret në masë nga konsumatorët. “Kemi konfiskuar rreth 281 kilogramë mish që është asgjësuar në landfill. Janë penalizuar rreth 12 subjekte dhe janë mbyllur 19 të tilla për mungesën e kushteve.

Vijo leximin