Më të fundit

 • Ngordhin peshqit në Drin, shkak ndotja e landfillit të Bushatit

  Banorët e fshatit Barbullush në Lezhë i janë drejtuar emisionit Fiks Fare pasi në lumin Drin çdo ditë ata shohin sasira peshqish të ngordhur.

  Lexo me shume
 • Fshati që po shembet; Në Koculë të Selenicës, mes naftës dhe varfërisë

  Në Kocul të Selenicës shumë banesa po shkatërrohen. Tërmetet, por më së shumti shembjet e tokës, shkaqet e të cilave janë të shumta, i kanë bërë të pabanueshme disa prej tyre.

  Lexo me shume
 • Konventa e Bernës viziton Vjosën në Shqipëri

  Përfaqësues të Konventës së Bernës theksuan rëndësinë e ruajtjes së lumit të Vjosës, dhe qeveria shqiptare firmos kontratat me konçension për HEC-in e Kalivacit.

  Lexo me shume

Shkeljet e Erion Veliajt në Parkun e Liqenit – Si po shkatërrohet e betonizohet parku

Parku i Liqenit artificial duket se është kthyer në “prenë” e preferuar për tu betonizuar të Bashkisë Tiranë. Pas ndërtimit, në shkelje të Konventës Aarhus dhe një sërë ligjesh të tjera, të këndit të lojërave, pas planit për ndërtimin e një hoteli, duket se tashmë Kryebashkiaku Veliaj po mendon se si ta kthejë Parkun e Liqenit në një zonë totalisht të urbanizuar. Mëngjesin e sotëm, pavarësisht se në hyrje të parkut ka një tabelë sinjalizuese e cila lejon qarkullimin vetëm për autobusat e shkollës, karvani i makinave personale nuk ka të ndalur.

Vijo leximin

Fatkeqësitë natyrore, në Shqipëri 3100 persona “humbën shtëpitë” në 2016

Individët mund të ndryshojnë vendbanimin e tyre për arsye nga më të ndryshmet që nisin nga fatkeqësitë natyrore e deri tek rastet ekstreme të konflikteve dhe luftës. Në Shqipëri, të paktën gjatë vitit 2016, janë regjistruar 3100 individë, që iu është dashur të zhvendosen nga njëri vend në tjetrin, duke lënë shtëpinë dhe kjo lidhet me rastet e fatkeqësive natyrore. Të dhënat i ka publikuar së fundmi Qendra e Monitorimit të Zhvendosjeve të Brendshme, në bashkëpunim me Këshillin Norvegjez të Refugjatëve.

Vijo leximin

Gjelbërimi në Gjirokastër, po punohet për sipërfaqe të reja

Hamit Asllani është një ndër kopështarët më të vjetër në Gjirokastër. Punën e ka nisur 30 vjet më parë, duke mësuar prej atyre që krijuan lulishtet e para në qytet. Periudha më e vështirë që ai mban mend është viti 1997, kur shkatërrimi nuk kurseu asgjë. “Ky zanat nuk ka të sosur. Do të shoh në televizor dhe në udhëtime për gjëra të ndryshme se çfarë mund të bëjmë. Viti ‘97 ka qenë i vështirë, si për ne edhe për të tjerët. Neve kishim një pozicion që edhe sikur t’i thoshim dikujt mos e prek këtë lule, merrnim një tjetër përgjigje asokohe”, tregon Asllani.

Vijo leximin