Më të fundit

 • Nis aksioni “Pastrojmë Shqipërinë që duam”, Klosi: 160 mijë vullnetarë të regjistruar

  Ka nisur sot nga Qesaraka aksioni “Pastrojmë Shqipërinë që duam”, një nismë që do të shtrihet në të gjithë vendin. Në ditën e parë ka qenë i pranishëm edhe Ministri i Mjedisit Blendi Klosi si dhe Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Albena Reshitaj, e ardhur enkas për këtë aksion. Ministri Klosi tha se deri tani janë regjistruar 160 mijë vullnetarë që do të marrin pjesë në pastrimin e Shqipërisë. “Aksioni Pastrojmë Shqipërinë që duam, fillon sot por vazhdon për 6 muaj. Është një nga zonat simbol.

  Lexo me shume
 • Bursa e energjisë, miratohet draft-ligji për krijimin

  Bursa e Energjisë, një nga pjesët më të rëndësishme të tregut të energjisë, do të ngrihet së shpejti. Qeveria miratoi në mbledhjen e fundit të mbajtur të mërkurën (më 22 nëntor) një projektligj që zgjidh “ngërçin”, duke përcaktuar se cili do të jetë operatori që do ta ketë nën menaxhim. Këtë detyrë, sipas vendimit, do ta ketë Operatori i Sistemit të Transmetimit. Me këtë projektligj, detyra e OST-së do të jetë menaxhimi dhe administrimi i platformës në bazë të parimit ditë në avancë.

  Lexo me shume
 • Mësime nga historia mbi efektet e ndotjes së ajrit

  Në epokën e hershme industriale, Britania ishte e famshme për fabrikat e saj satanike. Dhe revolucioni industrial, i cili bëri shumë për të rritur të ardhurat dhe pasurinë, varej pothuajse tërësisht nga një burim i karburantit: qymyri. Qymyri furnizonte shtëpitë dhe motorët me avull me qymyr u kthyen në rrotat e industrisë dhe transportit. Në Britani, shkarkimet e tymit të zi ishin deri në 50 herë më të larta në dekadat e mëparshme sesa sot. Smogu i madh i Londrës i vitit 1952, që nxiti politikëbërësit të vepronin, vranë 4,000 njerëz brenda hapësirës kohore të një jave.Por edhe kjo nuk ishte aq dramatike sa ç’ishte më parë.

  Lexo me shume

Identifikimi i ndikimeve negative në zonat e mbrojtura dhe problematikat e menaxhimit të burimeve natyrore të tyre

Shoqata për zhvillim mjedisor e social “ILIRIA” si pjesë e rrjetit “Për Mbrotjen e Natyrës” në Shqipëri po vazhdon turin e bashkë bisedimeve me grupet e interest në territoret që përfshijnë dy zona të mbrojtura: “Parku Kombëtar Dajt” dhe Peisazhi I Mbrojtur “Mali me Gropa-Bizë-Martanesh”.Deri tani janë realizuar tre takime në Zall-Bastar, Linzë dhe Shëngjergj me ndërmjetësinë e administratës së njësisë Vendore, në bashkëpunim me AdZM-Tiranë shoqatat lokale të përdorimit të pyjeve si dhe banorë e përfaqësues biznesesh.

Vijo leximin

AKBN promovon burimet natyrore në “Energy Expo e Forum 2017”

Agjencia Kombëtare e Burimeve Natyrore u bë pjesë e Panairit të organizuar nga Expocity Albania me titull “ Energy Expo e Forum 2017”, i cili hapi dyert për vizitorët dhe të interesuarit në 14 nëntor. AKBN u paraqit me stendën e saj të posaçme, duke i dhënë një rëndësi të veçantë promovimit të burimeve natyrore si energjia e diellit dhe e erës, hidrokarburet, minierat dhe hidroenergjitika. Vlen të theksohet se që në ditën e parë të këtij panairi, kjo stendë pati një numër të madh vizitorësh dhe grupe të interesuarish, të cilët u informuan rreth burimeve natyrore në Shqipëri, mundësive të shfrytëzimit të tyre dhe legjislacionin në fuqi.

Vijo leximin

Politikat mjedisore të Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit

Në datë 14.11.2017, Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin shqyrtoi dhe miratoi në parim buxhetin e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit. Në këtë mbledhje të Komisionit, i pranishëm ishte dhe Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, z. Klosi, i cili bëri edhe prezantimin e projektbuxhetit për ministrinë për vitin 2018. Në lidhje me politikat kryesore mjedisore të ministrisë, z. Klosi u shpreh: “Përsa i përket politikave në fushën e mjedisit, detyrat tona shkojnë për:

Vijo leximin