Më të fundit

 •  Zhvillimi i Turizmit në Alpe – Klosi: Investime në infrastrukturë dhe në energji

  Investimet në infrastrukturë dhe në energji në zonën malore të Alpeve janë pjesë e projektit të prezantuar nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi. Në takimin e zhvilluar me operatorë të ndryshëm turistikë dhe investitorë, Klosi theksoi se do të ofrohen lehtësira fiskale për biznesmenët që do të investojnë në atë zonë pa e dëmtuar mjedisin.

  Lexo me shume
 • Riciklimi i qeseve, qeveria reflekton. Biznesit do t’i lihet kohë

  Kompanitë që riciklojnë qeset plastike do të kenë në dispozicion disa muaj kohë, për të përshtatur teknologjinë e prodhimit të qeseve, që tashmë lejohet të përdoren nga subjektet tregtuese apo konsumatorët. Marrëve-shja u arrit pas konsultimeve mes përfaqësuesve të qeverisë dhe biznesit.

  Lexo me shume
 • Arinjtë polarë janë fotografuar duke luajtur me plastikë në një ishull Artik

  Këlyshët e arinjve polar janë fotografuar duke luajtur me një fletë plastike në një ishull Artik.

  Lexo me shume

Vlora me port gjigant jahtesh

Brenda disa muajsh, për herë të parë, anije të mëdha turistike mund të ankorohen në portin e Vlorës. Kryeministri ka inspektuar punimet për rehabilitimin e plotë të portit, i cili parashikohet të përfundojë brenda vitit, duke përfshirë thellimin e basenit aktual , ndërtimin e një sheshi kryesor mallrash dhe një terminali modern udhëtarësh, një investim ky prej 15 milionë eurosh. “Porti i Vlorës është konceptuar si pjesë e projektit të Lungomares, që vazhdon nga porti drejt Pyllit të Sodës.

Vijo leximin

PARK(ING) PËR MAKINAT APO PARK PËR QYTETARËT?

Vendimi i Bashkisë së Tiranës për ndërtimin e një parkingu 4-katësh nën nivelin e tokës së parkut “Rinia” ishte një lëvizje e papritur e Bashkisë së Tiranës, që habiti shoqërinë civile dhe aktivistët mjedisorë në Tiranë. Mjedisorët e Tiranës kanë vite që rekomandojnë parkingjet nën e mbitokësorë në Tiranë, si një mënyrë për të liruar trafikun në Tiranë, por nuk u shkonte ndërmend që kjo do të bëhet duke sakrifikuar parkun e vetëm në qendër të Tiranës dhe lulishtet e tjera të pakta në zonën e qendrës.

Vijo leximin

Ura e Zvërnecit, e shkatërruar

Ka kaluar një vit nga shkatërrimi i Urës së Manastirit të Zvërnecit, ku dalja nga shtrati i lumit Vjosë solli dhe dëmtime të mëdha tek kjo urë. Edhe pse është premtuar për investime dhe rregullime, ajo vazhdon të rrënohet akoma më shumë, duke sjellë dhe rrezik për vizitorët. Në shkatërrimin e kësaj ure ka ndikuar ngritja e nivelit të ujit të Lagunës së Nartës si dhe uji i kripur që ka shkaktuar kalbjen e drurëve dhe amortizimin e këtij objekti, ndërsa që kur është ndërtuar kjo urë në vitet ‘90, është investuar vetëm një herë nga Qarku i Vlorës para dy vitesh.

Vijo leximin